Gel en lak in je haar of op je appels?

Bij het naar binnenlopen van de supermarkt werd onze visie geheel ontnomen door de schittering van een groot vierkant blok op de groenten- en fruit afdeling.

Even knipperen met de ogen….OMG…het blijken de appels te zijn die tegenover de entree prachtig zijn uitgestald…. OMG! Wat is er in godsnaam met die appels gebeurd?! Zijn deze appels als hemellichamen uit het sterrenstelsel komen vallen of daadwerkelijk geplukt van aardse bomen? Dit vraagt om nader onderzoek.

Tot grote waarschijnlijkheid zijn deze appels bespoten met schellack. Het prachtige E-nummertje E904. Ook wel gebruikt als afdichtmiddel in de houtbewerking en voedingsnijverheid, bij het maken van hoeden en watervaste inkten en isolatielaagje voor koperdraad van transformatoren en smoorspoelen. Dusssss! Wat denken jullie? Gezond en eten? Of beter laten staan? Of anders?


signature