Loopdip?

Loopdip?

Iedereen kent het gevoel wel dat je helemaal geen zin meer hebt om te gaan hardlopen: je voelt je opgebrand en moe of je vindt het lopen gewoon helemaal niet leuk meer. Met tegenzin toch je schoenen aantrekken is vaak heel moeilijk. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen!

Nooit meer met tegenzin je loopschoenen aantrekken met deze tien tips van Runner’s world. En laten wij jou nu met al deze punten ondersteuning aanbieden, van lopen in groepsverband met nieuwe trainingsinzichten tot zelfs een hardloop retreat cq vakantie!

1. Loop met een groepje
Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen met anderen er niet alleen voor zorgt dat je verder gaat lopen, maar dat je ook dieper kan gaan tijdens je training. Als je steeds alleen traint, is het dus een goed idee om met vrienden te gaan hardlopen of je aan te sluiten bij een club.

2. Korter maar sneller
Altijd hetzelfde rondje in dezelfde snelheid kan snel een dooie boel worden. Probeer daarom steeds verschillende doelen voor jezelf op te stellen. Daag jezelf bijvoorbeeld uit om eens een kortere afstand af te leggen in een hoge snelheid. Snellere trainingen of wedstrijden zijn ten slotte ook handig om je (halve)marathontrainingen een beetje te ‘kruiden’.

3. Meer kracht
Veel kilometers lopen kan voor sommigen al snel saai worden. Alternatief trainen kan daar een oplossing voor zijn. Door andere spieren in je lichaam te versterken, verbeter je je houding en kan je weer gemotiveerd raken om te sporten. Om het meest uit je alternatieve training te halen, zou je het best twee keer per week een total-body workout kunnen doen, waarbij je al je spieren in je lichaam aan het werk zet.

4. Omgekeerde route
Het lijkt misschien een suffe tip, maar loop je dagelijkse route eens in de andere richting. Dat geeft een heel andere dimensie aan je training. Je zal verbaasd zijn hoe anders jouw route lijkt.

5. Van het pad af
Durf eens van de gewone paden af te wijken tijdens je training. Een beetje off-road lopen of trailen zorgt ervoor dat je moet focussen op de ondergrond en niet bezig bent met hoe hard je je wel verveelt. Wie weet ben jij wel een echt trailrunning-talent!

7. Loopvakantie
Koppel inspanning aan ontspanning: zoek een wedstrijd in binnenland of buitenland en maak er meteen een vakantie van. Óf neem deel aan een hardloop retreat.

8. Houd het simpel
Doe het even rustig aan, zet je doelen opzij en loop om plezier te hebben! Ga hardlopen wanneer je zin hebt en doe wat je wilt, of dat nu een trage duurloop of een snelle intervaltraining is. Probeer wel genoeg variatie in je trainingsschema te brengen en doe ook minstens een keer per week een lange(re) duurtraining.

9. Slimmer en sneller
Schrijf je in voor een hardloop- of trainingscursus en leer van de echte professionals. Nieuwe trainingsinzichten kunnen je motivatie een boost geven en een beetje scholing kan natuurlijk nooit kwaad.

10. Less is more
Soms behaal je meer voordeel door juist minder te lopen. Ga een of twee keer per week hardlopen en doe op de andere dagen sporten die je ook leuk vindt. Of dat nu zwemmen, fietsen, wandelen of dansen is. Verschillende sporten beoefenen is een goede manier om fit te blijven in een periode waarin je niet of weinig wilt gaan hardlopen.

Sportieve groet,

Kelly

Mindful Sport & Flow

 


signature