06-82084777 info@mindfulandhappy.nl
Bereikbaar op werkdagen: 09:00-17:00u Zaterdag: 09:00-13:00u

(7-10 juni) Mindful Running & Yoga in de Eifel/Ardennen, België

Een hardloop en (yin) yoga weekend vol bewustwording, inspanning en ontspanning. Je wordt je bewust van je looptechniek, het gebruik van je ademhaling en de automatische piloot op welke je beweegt. Je leert tijdens het hardlopen je ademhaling beter én gezonder in te zetten, mindfulness toe te passen en de juiste hoeveelheid ontspanning aan te brengen. Met als resultaat meer plezier en energie. En dit alles in de prachtige natuur van de Eifel/Ardennen.

 

Bij Mindful Running lopen we niet op tijd, maar op gevoel!

Mindful Running draait om genieten en bewustwording, leren luisteren naar lichaam en geest. Niet hardlopen, maar hart-lopen ❤︎

 

De retreat is geschikt voor beginnende en ervaren hardlopers

 

Het doel van Mindful Running is je bewuster te maken, beter te laten lopen, beter te leren luisteren naar je lichaam, beter te ademen, plezier te hebben in lopen en meer rust en energie te creëeren.

 

Wat gaan we doen:

❥ hardlopen door de prachtige natuur van de Eifel

❥ nieuwe ademhalingstechnieken leren toepassen

❥ mindfulness leren inzetten tijdens het hardlopen

❥ core-stability oefeningen

❥ ontspannen yin yoga

❥ mediteren

❥ een heleboel fun 🙂

 

Mindful Running gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, yoga, ademhalingstechnieken en hardlopen.

Voor het programma en aanmelden, klik: hier…FIT body & mind

 

Mindfulness

is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Running laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken

passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Running gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen

heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Running leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

 

 

Wil jij:

  • leren hoe je je energie beter kunt reguleren door mindfulness toe te passen?
  • leren hoe je meer ontspannen kunt hardlopen?
  • meer leren over verschillende ademhalingstechnieken?
  • kennismaken met de meest efficiënte looptechniek?
  • nog meer plezier hebben in het hardlopen?
  • de voor jou juiste balans in inspanning en ontspanning vinden?

 

Dan is dit weekend bestemd voor jou! Kelly nodigt je uit om dit weekend samen veel bewuste inspanning- en ontspanningsplezier te beleven.

Een sportief en verdiepend weekend met tijd en ruimte voor wellness met sauna, warmwaterbad, zwembad, massage of een strandwandeling.

 

 

Luxe groepsaccommodatie Am Our in de Eifel, België

Wadend in ruimte en rust ligt deze milieuvriendelijk luxe vakantiewoning voor 30 personen. De voormalige smidse is compleet gerenoveerd met behoud van vele authentieke elementen. De ruime woning is ingericht met een sfeervolle living met openhaard en een grote goed uitgeruste keuken met professionele apparatuur. Er is een ruime workshopzaal met glazen wand en uitzicht op de heuvels en een kleinere leszaal.

 

De 10 luxe slaapkamers hebben elk een eigen badkamer en wc. Er zijn 2 en 3/4 persoonskamers en alleen als er kamers vrij blijven kunnen we kamers als 1 persoonskamer gebruiken. Tevens kun je kamperen in eigen tent of overnachten in eigen camper. Boek op tijd voor volle keuze.
PS: Als je alleen boekt voor een gedeelde kamer wordt ingedeeld met gelijk geslacht.

 

De woning ligt op een groot glooiend landgoed met een groot terras, een ligweide en mooie rustige zitplekjes met een prachtig weids uitzicht over de heuvels, bossen en weilanden. Het kabbelende riviertje de Our vorm de grens van het terrein.

 

Na de voltooiing van de verbouwing van de woning worden een sauna en een ruimte voor kamping gerealiseerd.

 

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide wandel, fiets, wieler of mtb tochten. In de winter kun je er skiën, langlaufen en wandelen op sneeuwschoenen.

 

Kelly ruilde het zakenleven van achter een buro in voor bewegen in de natuur. Naast haar bevlogenheid om mensen te begeleiden, te inspireren en motiveren hun leven positief om te buigen, heeft Kelly oog voor mens & organisatie, hun groeiproces en leven vanuit flow. Kelly is een optimistische levensgenieter en fervent wereldreiziger wiens interesse en verdieping uit gaan naar de wetenschappelijke onderbouwingen van eeuwenoude wijsheden uit de zgn spirituele wereld en het Aziatische werelddeel. Kelly vindt haar balans en energie zowel met hardloopschoenen aan in de duinen, als in meditatie of yin yoga houding op een yoga matje. 


signature