06-82084777 info@mindfulandhappy.nl
Bereikbaar op werkdagen: 09:00-17:00u Zaterdag: 09:00-13:00u

Natuurlijke Kook Workshops

Op een no-nonsense wijze en met zeer veel gezelligheid jezelf een Nieuwe & Gezonde kookstijl aanleren? Niet meer moeilijk doen en tijd kwijt zijn bij het zoeken van recepten en het opmaken van dat boodschappenlijstje? Leer in de kookstudio te Velsen-Noord of bij jou thuis samen met ons koken. Aandacht voor het Hier&Nu (met een Mindful twist) koken met biologische producten, koolhydraatarm en vrij van gevaarlijke e-nummers, geraffineerde suikers e/o gluten. Niet alleen leuk om bij ons te komen koken, maar sinds kort ook bij jou thuis! Heb je een vriend(inn)endag, vrijgezellenfeest of welke andere gelegenheid om samen wat leuks te plannen in het vooruitzicht? Wij vinden het super leuk met alle ingrediënten bij jou thuis te komen en samen met jou & jouw vriend(inn)engroep te gaan koken! Maar, vanzelfsprekend kun je ook alleen, met je vrienden/vriendinnen, je zus/broer, collega of zelfs partner bij ons in de Kookstudio te Velsen-Noord deelnemen aan een van onze Workshops ‘NewLife Natuurlijk Koken & Bakken’.

Wat is dan precies pure eating? De basisregel van een gezond eetpatroon is eigenlijk zo puur mogelijk te eten. Hoe minder bewerkt een product is, des te minder moeite hoeft je lichaam te doen om het te verteren en zo kan het beter de juiste voedingsstoffen voor je lijf uit de voeding halen. Bewerkt voedsel verwerken kost meer energie dan dat het je lichaam energie of belangrijke enzymen, vitamines en mineralen oplevert. Met puur en vers eten krijgen onze cellen de tijd om zich te herstellen en te vernieuwen. Zo worden we niet alleen energieker en sterker, maar ook mooier. Het duurt even voor je lichaam went aan je nieuwe eetpatroon, maar je zult je zoveel beter voelen. Laat dus zoveel mogelijk bewerkte voeding, en ongezonde snacks staan en ga voor puur, eerlijk, onbewerkt en natuurlijk! Producten en ingrediënten die je beter kunt vermijden: toegevoegde suikers en stroop, kunstmatige zoet-, kleur- geur- en smaakstoffen (E-nummers) en (keuken)zout.

 • WORKSHOP NEWLIFE ‘HIGH TEA’

Tijdens deze workshop dezelfde basis als de Natuurlijke Workshop, echter tijdens de High Tea Workshop gaan we niet alleen heerlijke recepten maken, maar ook veel productinformatie geven. Met al het lekkers dat we zullen maken creëren we niet alleen bewustwording, maar tevens een heerlijke high tea: van brood tot bonbon. Gezamenlijk zullen we dan ook als lunch al het gezonde gemaakte lekkers nuttigen incl. een door ons bereidde biologische soep & brood. Er zal ook genoeg ruimte zijn om je vragen te stellen en natuurlijk elkaar te inspireren met eigen bevindingen. Lokatie: Kookstudio te Velsen-Noord
Kosten: 54 euro p.p., inclusief een lunch met een biologische soep en een grand dessert van alle geproduceerde lekkers. Ook inclusief een informatiemapje met behandelde recepten.

 

 •  WORKSHOP NEWLIFE ‘NATUURLIJK KOKEN’

In deze workshop bespreken we de basis van gezond koken met pure onbewerkte producten zonder toevoegingen zoals smaakversterkers en andere schadelijke E-nummers. Geen pakjes of zakjes, alles kun je zelf maken en je zult leren dat dit totaal niet moeilijk hoeft te zijn. En het is ook nog eens enorm lekker, ook voor kinderen! Tevens introduceren wij je in de huidige wereld van vitamine- en mineraalarme groenten & fruit en geraffineerde suikers. Tijdens de workshop worden verschillende hoofd- en bijgerechten gezamenlijk gemaakt en geproefd. Je leert proeven en experimenteren met verse ingrediënten, leert af te wijken van recepten en vertrouwen op je eigen smaak.
Er zal ook genoeg ruimte zijn om je vragen te stellen en natuurlijk elkaar te inspireren met eigen bevindingen. Lokatie: Kookstudio te Velsen-Noord
Kosten: 52 euro p.p., inclusief een uitgebreide lunch met een biologische soep en verschillende hoofd- en bijgerechten en een informatiemapje met behandelde recepten.

 

 • WORKSHOP NEWLIFE ‘KOOLHYDRAATARM KOKEN&BAKKEN’

In deze workshop bespreken we niet alleen de basis van gezond koken met pure onbewerkte producten zonder toevoegingen zoals smaakversterkers en andere schadelijke E-nummers. Maar, de nadruk zal liggen op ‘Koolhydraatarm Koken’. Tevens geen pakjes of zakjes, alles kun je zelf maken en je zult leren dat dit totaal niet moeilijk hoeft te zijn. Niet alleen introduceren wij je in de wereld van koolhydraatarm en koolhydraatbeperkt koken, maar ook in de huidige wereld van vitamine- en mineraalarme groenten & fruit en geraffineerde suikers.
Tijdens de workshop worden verschillende hoofd- en bijgerechten gezamenlijk gemaakt en geproefd. Je leert proeven en experimenteren met verse ingrediënten, leert af te wijken van recepten en vertrouwen op je eigen smaak.
Er zal ook genoeg ruimte zijn om je vragen te stellen en natuurlijk elkaar te inspireren met eigen bevindingen. Lokatie: Kookstudio te Velsen-Noord
Kosten: 54 euro p.p., inclusief een lunch met een biologische soep, verschillende hoofd- en bijgerechten en een informatiemapje met behandelde recepten.

 

 • WORKSHOP NEWLIFE ‘HEALTHY SMOOTHIES & SAPPEN’

In deze workshop bespreken we de verschillende redenen waarom je smoothies en juices zou willen inzetten. Wil je bijvoorbeeld meer energie, ontgiften, weerstand verhogen, anti-veroudering, een sporters- of vitamine boost . Ook komen de werkingen van verschillende soorten fruit, groenten, specerijen, kruiden en Superfood uitgebreid aan bod. Om daarna aan de slag te gaan met de blender en de slowjuicer voor de heerlijkste sapjes. Lokatie: Kookstudio te Velsen-Noord
Kosten: 45 euro p.p., inclusief een proeverij van verschillende sappen. Ook inclusief een informatiemapje met behandelde recepten.

 

 • GROEPSAANMELDING OF KOOKWORKSHOP BIJ JOU THUIS

Naast de opgegeven data is het ook mogelijk om je als een groep aan te melden en de workshop te houden in de Kookstudio te Velsen-Noord, bijvoorbeeld voor een verjaardag, vrijgezellenfeest, vrienden- of familie-uitje. Deze kookworkshops kunnen, in overleg, willekeurig op elke data plaatsvinden.
Het is ook mogelijk om workshops bij iemand thuis te geven. Kun je een groep van minimaal 6 personen bij elkaar brengen en beschik je over een ruime keuken met grote eettafel waar iedereen comfortabel aan kan zitten, dan is dit ook een hele leuke optie. Samen met een groep bekenden in een bekende omgeving koken en proeven. Wij vinden het super leuk met alle ingrediënten bij jou thuis te komen.

Stuur ons een aanvraag per mail of contact ons telefonisch: 06-57949031 / 06-40219190, dan kunnen we gezamenlijk bekijken of jouw gewenste datum beschikbaar is.

Kosten: Euro 52,- p.p. incl. álle ingrediënten (excl. 0,19 ct/km reiskosten en parkeervergoeding). Je deelname kan kosteloos worden geannuleerd een week voor de workshop, daarna zal de helft in rekening worden gebracht. Afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang van de workshop worden geheel in rekening gebracht.

 

 • 5-WEEKSE NATUURLIJKE KOOKCURSUS ‘ZONDER MEUK & KOOLHYDRAATARM KOKEN’

Tijdens deze 5-weekse kookcursus leer je de basis van gezond koken met pure onbewerkte producten zonder toevoegingen, zoals smaakversterkers en andere schadelijke E-nummers, met  nadruk op ‘Koolhydraatarm Koken’. Tevens geen pakjes of zakjes, alles kun je zelf maken en je zult leren dat dit totaal niet moeilijk hoeft te zijn. Niet alleen introduceren wij je in de wereld van koolhydraatarm (en koolhydraatbeperkt) koken, maar ook in de huidige wereld van vitamine- en mineraalarme groenten & fruit en geraffineerde suikers.

Cursus start: Donderdagavond 16 februari, 2017 Data: 18/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3 van 19.15-21.40 uur. Lokatie: Kookstudio te Velsen-Noord

Kosten: 95 euro p.p., incl. alle basis ingrediënten (kruiden, kokosolie, amandelmeel, gemengde ongebrande noten, ongezwavelde vruchten, evt. anders). Let op: je dient zelf voor de versproducten te zorgen van welke je -voorafgaande aan de cursus- per email een boodschappenlijstje toegestuurd zult krijgen.

Voorbeeld hoe de kookochtend eruit kan zien:

09.15 uur: Welkom

09.15-09.45 uur: Introductie in de wereld van…

09.45-09.55 uur: Uitleg kookrecepten

09.55-11.40 uur: Koken & bakken

 

2017 DATA WORKSHOPS, in de Kookstudio te Velsen-Noord:

 • Zondag 12 februari 2017 van 10:30 tot 13:30 – HIGH TEA
 • Zondag 9 april 2017 van 10:30 tot 13:30 – HIGH TEA (leuk voor Pasen)
 • Zondag 7 mei 2017 van 10:30-13:30 – KOOLHYDRAATARM KOKEN & BAKKEN (kado voor moederdag)
 • Zondag 21 mei 2017 van 10:30 tot 13:30 – HEALTHY SMOOTHIES & SAPPEN

Je deelname kan kosteloos worden geannuleerd een week voor de workshop, daarna zal de helft in rekening worden gebracht. Afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang van de workshop worden geheel in rekening gebracht.

 

2017 DATA KOOKCURSUS, in de Kookstudio te Velsen-Noord:

 • Dinsdagochtend 28 februari 2017 van 09:15 tot 11:45 – Zonder Meuk & Koolhydraatarm Koken

Je deelname kan kosteloos worden geannuleerd een week voor de kookcursus, daarna zal de helft in rekening worden gebracht. Afmeldingen binnen 24 uur voor aanvang van de cursus worden geheel in rekening gebracht.

 

INSCHRIJVEN? VRAGEN?


  signature