06-82084777 info@mindfulandhappy.nl
Bereikbaar op werkdagen: 09:00-17:00u Zaterdag: 09:00-13:00u

In één dag leren mediteren

Tijdens de meditatie cursus leer je in één dag mediteren. Kom tot rust met de verschillende meditatie technieken die we tijdens deze cursus aanreiken. Na deelname kun je de geleerde technieken zelfstandig thuis toepassen.

De technieken die we zullen behandelen:

  • Vipassana meditatie
  • Zen meditatie
  • Transcedente meditatie
  • Geleide meditatie

Vipassana meditatie

Vipassana meditatie of inzicht meditatie is een boeddhistische meditatievorm waarbij het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal staat. Je leert observeren wat er hier-en-nu in je eigen lichaam en geest gebeurt, zonder direct over te gaan tot het beoordelen of analyseren van wat je waarneemt.

Zen meditatie

Zazen (boeddhisme) is de beoefening van de zitmeditatie. Za betekent ‘zitten’ zen betekent ‘concentratie’, ‘begrijpen’. Zitten en ‘mediteren’ is de beoefening van zen meditatie. De zen meditatie is geen speciale meditatietechniek. In het zen boeddhisme betekent ‘mediteren’: zijn geest hier en nu, op elk ogenblik, concentreren op de lichaamshouding, op elke uitademing en op elke uitademing, terwijl men bewegingloos zit.

Transcedente meditatie

Trancedente Meditatie is een eenvoudige, natuurlijke en gemakkelijk te leren mentale herhaling van een mantra ofwel klank die men tweemaal daags gedurende 20 minuten beoefent, terwijl men gemakkelijk zit met de ogen dicht. Tijdens transedente meditatie ervaart de geest zuiver bewustzijn, een toestand van innerlijk wakker zijn, terwijl tegelijkertijd het lichaam een unieke toestand van diepe rust bereikt. Onderzoekers stelden vast dat deze natuurlijke toestand van alerte rust gedurende transcedente meditatie opgehoopte vermoeidheid en stress op een meer doeltreffende wijze opruimt dan andere ontspanningstechnieken, en bovendien de gezondheid bevordert en de creativiteit, alsmede de intelligentie verhoogt.

Geleide meditatie

Bij een geleide meditatie wordt er  een bepaalde situatie beschreven die je rustig maakt. Door je bijvoorbeeld levendig voor te stellen hoe je je op een zonnige dag in de natuur, op een rustige plek zou voelen, kun je tijdens geleide meditatie de rust van die plek ook daadwerkelijk ervaren.

 

Benodigde informatie:

Een dag duurt van 10.00 – 15.00 uur – Locatie: Velsen-Zuid (N-H)

Kosten € 75,- per persoon in groepsverband (incl. luchtige lunch en drankjes) – De cursus liever individueel volgen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we op basis van jouw wensen een passende offerte kunnen maken. Tevens is het mogelijk dat wij de workshop op locatie (of in jouw studio) komen geven, informeer naar de mogelijkheden.

Het theorie gedeelte van de meditatie cursus vindt binnen op locatie plaats. Wanneer het weer het toelaat, zullen we outdoor in de natuur mediteren. Immers, de natuur werkt helend voor lichaam en geest!

(minimaal 5 deelnemers, maximaal 10 deelnemers)

 

De eerstvolgende meditatie cursus staat gepland op:

Zaterdag 1 december 2018 van 10.00-15.00 uur


signature